De perfecte bedrijfsnaam

Geschreven in Tips & Tricks
Bij het starten van een nieuwe bedrijf komt veel kijken. Zo ook het bedenken van dé perfecte bedrijfsnaam! Weet jij jouw perfecte bedrijfsnaam al?

Het bedenken van een perfecte bedrijfsnaam is een hele klus. Voor het bedenken van de perfecte bedrijfsnaam ben je voornamelijk veel tijd kwijt. Tijd die je besteed aan het nadenken, doen van research en zelfs overleggen met collega's, familie of vrienden. Hoewel tijd voor sommige ondernemers schaars is, is het toch belangrijk dit te investeren. Je investeert in dit geval namelijk in de fundering van jouw business, en zonder goede fundering, stort je business in! Dit zijn de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden bij het bedenken van een nieuwe bedrijfsnaam.

Houd het kort

Bij het bedenken van een nieuwe naam voor je bedrijf is het belangrijk om de naam zo kort mogelijk te houden. Wanneer je de naam kort houd is het voor jouw klanten makkelijk te onthouden. En wanneer je klanten jouw naam makkelijker kunnen onthouden, zal er ook meer mond tot mond reclame voor jouw bedrijf plaats vinden!

Verklap je business

Het is belangrijk er aan te denken dat je naam deels of volledig verklapt wat jouw business doet. Ben je bijvoorbeeld een tegel- zetter of verkoper, dan zou je ergens in de bedrijfsnaam ook het woordje tegel kunnen laten terug komen. Jouw bedrijfsnaam is representatief, zo weten de potentiële klanten sneller wat ze bij jou kunnen verwachten. Het is daarom verstandig om hier meer tijd in te stoppen en desnoods een lijst op te stellen waaruit je uiteindelijk -al dan niet met de hulp van je familie, vrienden etc- de keuze maakt.

Online vindbaarheid

Je naam verklapt niet alleen jouw business, maar is ook zeer belangrijk als je ook op het internet vindbaar wilt zijn voor de juiste doelgroep. Zo word je met het woordje tegel in je bedrijfsnaam sneller gevonden wanneer er gezocht word op tegels en zal jouw website niet ineens opduiken als er gezocht word naar groente. En denk je dat jouw lokale bedrijf toch niet online vindbaar hoeft te zijn? Think again en verdiep je bijvoorbeeld ook eens in de toerist in eigen land.


Je bedrijfsnaam is niet iets dat je zomaar even bedenkt. Geef je bedrijfsnaam dus de nodige liefde, zorg en enthousiasme die het nodig heeft. Alleen zo vind je dé perfecte bedrijfsnaam!

Kreita kun amo!
- Created with love!
Georgio Sterk
Founder

Hey, jij!

We hebben een digitale loyaliteit app gemaakt waarmee bedrijven hun klanten punten en stempels kunnen laten sparen. Het is volledig gratis! Misschien iets voor jouw bedrijf of een kennis?